Az Alcoa 1993-ban vásárolt többségi tulajdont a székesfehérvári Könnyűfémműben, amelynek 1996-tól teljes tulajdonosa.

 

Jelenleg 4 termelési ág tartozik az Alcoa-Köfém Kft-hez Magyarországon: az Európai Hengerművek (GCTIS), ami magában foglalja az Öntödét és a Hengerelt Áruk Gyáregységét, az Alcoa Keréktermék és Szállítmányozási Termékek (AWTP), az Alcoa Rögzítő Rendszerek (AFSR) és az Alcoa Erőmű és Meghajtó Rendszerek (APP) Howmet üzletág. Magyarországon került létrehozásra az a Globális Szolgáltató Központ, amely az európai és bizonyos észak-amerikai pénzügyi és adminisztratív területek kiszolgálását foglalja magában.

Az Alcoa nem csak beruházásokat hajtott végre Magyarországon, és nem csak a legmodernebb technológiákat, termelési és vezetési rendszereket telepítette ide, hanem meghonosította Vállalati Felelős Állampolgári viselkedését is, valamint bebizonyította elkötelezettségét a fenntarthatóság iránt, amely a vállalatcsoport szervezeti kultúrájának és működésének alapelve. A termelési kiválóság és a hatékonyság folyamatos javításának céljához hozzátársul a környezeti tudatosság, a lakókörnyezetünkben élőkkel és az egész társadalommal szembeni szolidarítás, az Alcoa világszintű biztonságtechnikai és egészségvédelmi normáinak betartása és az üzleti partnereivel szembeni etikus viselkedés iránti elkötelezettség.

Az Alcoa Magyarország számos nemzeti és helyi elismerést kapott Felelős Vállalati Magatartása kapcsán végzett tevékenységéért.

A képen Kiss Norbi kamionja látható Alcoa reklámmal.

csapatpolo 20171122


LEGYEN OXXO-S FAN PÓLÓD

TOVÁBB

Ez a weboldal sütiket használ.  Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt.