OXXO Hungary - Truck Racing Team
  •  

Történelem

2008-2009

Hinni a győzelemben

"Egy kis ország nagyszerű sportolói képesek arra, hogy nemzetüket felhelyezzék a világ képzeletbeli dicsőségfalára, és lehetőséget teremtsenek arra, hogy a világ felfigyeljen egy kicsi, de fantasztikus ország egyéb értékeire, szépségeire is" - csapatunk ezzel a hittel és azzal a nagyra törő tervvel indult el 2008-ban, hogy a Kamion Európa-bajnokság élvonalába autózza fel magát.

Hinni a győzelemben

2010-2013

Küzdeni minden áron

Az indulás után két évvel egy szörnyű tragédia csaknem kettétörte az ígéretesen induló sorozatot. Pilótánk, Szobi Balázs addigi legjobb szezonkezdését produkálta és már dobogós helyezések közelében járt, mikor életét vesztette egy repülőgép-balesetben. Akkor kevésen múlt, hogy nem lett vége a csapat szereplésének, ám úgy döntöttünk, hogy folytatjuk a versenyzést Birnbauer Zoltánnal, aki 2011-ig volt a csapat kötelékében. 2011-től két versenyző is képviselte a csapatot: Major Benedek és Kiss Norbi, akik egyre jobb és jobb eredmények értek el. Olyannyira, hogy mindkét versenyző elnyerte a FIA "Év újonca" címet, a csapat pedig folyamatosan ott volt az európai élvonalban.

Küzdeni minden áron

2014-2015

Megélni a sikert

2014-ben aztán egyetlen magyar csapatként a sportág csúcsára értünk, amikor egyedi fejlesztéseinkkel, rengeteg munkával és Kiss Norbi parádés vezetésével megnyertük a Kamion Európa-bajnokságot. Rá egy évre aztán újabb siker koronázta meg az eddigi eredményeket: 25 év után az EB versenysorozat visszatért Magyarországra, a Hungaroringre, ahol csapatunk megvédte 2014-ben elért EB címét, sosem látott magasságokba emelve a magyar kamionsportot.

Megélni a sikert

2016-2017

Megújulni a küzdelemben

A sikerek csúcsán Kiss Norbi úgy döntött, hogy máshol folytatja karrierjét. Ekkor két szezonra szerződést kötöttünk a brit Ryan Smith-szel. A csapat csupán négy EB futamon indult, mindvégig ott volt azonban az Angol Kamion Bajnokságon, amit Ryan fantasztikus versenyzéssel meg is nyert. Ryan a következő évben ismét elhódította az Angol Kamion Bajnokság trófeáját. 2017-re így lett a magyar OXXO Racing Team kétszeres EB győztes mellett kétszeres angol bajnok is, ami példátlan eredmény a hazai kamionsportban, de a tágabb értelemben vett autósportban is bravúrnak számít.

Megújulni a küzdelemben

2018

Újabb csúcsok felé törni

A 2018 első felében csapatunk OXXO Hungary Truck Racing Teamre változtatta a nevét és Ryan Smith pilótával három EB futamon állt rajthoz. Bár a szezon reményteljesen indult, júliusban elváltak Smith és az OXXO Hungary Truck Racing Team útjai.

A hazai rajongók és a szakma nagy örömére, két hónapos csend után októberben jelentettük be, hogy Magyarország egyik legtehetségesebb fiatal reménységével, Molnár Bendegúzzal folytatjuk a munkát. Az immár 100%-ban magyar összetételű csapatunk az év hátralévő részét a következő szezonra történő felkészülésnek és új versenykamion építésének szenteli, hogy 2019-ben eredményesen képviselhesse hazánkat a Kamion Európa-bajnokságon.

Újabb csúcsok felé törni